Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Újabb tárlatvezetés jövő kedden A DÖNTÉS kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. április 13.
Folytatódik A DÖNTÉS című kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetések sora. Ezúttal Tóth Norbert, a tárlat kurátora számít az érdeklődők figyelmére.
Tovább...
 
FEZEN: Shaggy, House Of Pain! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 13.
ImageTovább bővül a külföldi fellépők névsora a jubileumi FEZEN-re, két - szintén évfordulót ünneplő - fellépő érkezik.
Tovább...
 
Programok a Fejedelmi kincsek című kiállításhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 13.
Egyedülálló tárlat nyílt a Szent István Király Múzeumban Fejedelmi kincsek címmel. A kiállításhoz több programot is szerveznek, amelyekkel az egyedülálló gyűjtemény megtekintésének az élménye tovább gazdagodhat: a tárlatvezetések mellett interaktív bemutatókra, előadásokra várják a látogatókat. Jövő szerdán Dr. Mátyás-Rausch Petra történész az erdélyi nemesércbányászat fejedelemségkori történetéről beszél.
Tovább...
 
A költészet csodái Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 12.
ImageA magyar költészet napján, József Attila születésének 112. évfordulóján flashmobbal és középiskolai versennyel is megemlékeztek a diákok a magyar líra legszebb, legmaradandóbb alkotóiról és alkotásairól.
Tovább...
 
"Horgodra tűztél, Uram" Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 11.
A MAKÁM zenekar vezetője, a kiváló zeneszerző, Krulik Zoltán önálló estjére várják az érdeklődőket Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Házba (Fiskális út 93) április 11-én 18.00 órakor.
Tovább...
 
A költészet lelki és szellemi táplálék Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 11.
A Magyar Költészet Napjához kapcsolódva avatták fel Takács Imre József Attila-díjas költő és író domborművét a Vörösmarty Társaság székházának falán.
Tovább...
 
Marth Fruzsina nyerte a VIII. Fehérvári Versünnep döntőjét Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 10.
ImageSzombaton a Városházán rendezték a VIII. Fehérvári Versünnep döntőjét. A rangos rendezvény résztvevőit Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötték. A Kubik Anna Jászai-díjas színművész elnökletével értékelő zsűri döntés alapján 2017-ben Marth Fruzsina volt a legjobb versmondó, aki Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című költeményét adta elő.
Tovább...
 
Arany minősítés a Prikulicsoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 10.
ImageArany minősítést kapott a XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei bemutatóján a Szabad Színház Prikulicsok nevű gyermekcsoportja a Lázár Ervin-féle Boszorkánypalánta Nagy Judit által színpadra dolgozott változatával.
Tovább...
 
Költészet napi programok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 08.
ImageA magyar költészet napjának székesfehérvári programjai között már hétfőtől részt vehetünk köztéri rímröppentőn, versmaratonon, szerveznek költői és előadóesteket, és hagyományosan verset is posztolhatunk. A VIII. Fehérvári Versünnep döntője szombaton délelőtt lesz a Városházán.
Tovább...
 
100 ÉVE TÖRTÉNT... A HADAK ÚTJÁN, KIS-LENGYELORSZÁGBAN ÉS GALÍCIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 07.
Világháborús és egyéb magyar emlékek Lengyelországban és Ukrajnában, tutajozás a Dunajecen, látogatás Krakkóba... - A Csillagösvény Utazási Irodával, a Fehérvári Hírek olvasóinak kedvezményes áron!
Tovább...
 
Új múzeumi terek, meghatározó kiállítások Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 07.
ImageSoros ülését tartotta a Fehérvári Szenátus. A testület ezúttal a Szent István Király Múzeum idei kiállításairól hallgatott meg tájékoztatót, valamint véleményezte azt a koncepciót, amely a múzeumi terek átgondolásáról készül és várhatóan a hónap végén kerül a közgyűlés elé.
Tovább...
 
<< Első < Előző 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3092 - 3102 / 6234